De Nederlandse Vereniging voor Urologie streeft ernaar om voor alle zorgprofessionals, patiënten en het brede publiek inzichtelijk maken wat er binnen de urologie speelt en voorziet in juiste informatievoorziening. 

Blaas
Stopblaasontsteking.nl online

De informatiesite stopblaasontsteking.nl staat online! Deze website is ontwikkeld vanuit een samenwerking van experts, waaronder Dick Janssen, arts Andros Blaascentrum.

Logboek DSC02784 (Corr) (Groot)
Vernieuwd prostaatkankerlogboek

14 juni overhandigde oud-wereldkampioen schaatsen Harm Kuipers het vernieuwde prostaatkankerlogboek aan urologen en Prostaatkankerstichting. Zo’n 13 jaar geleden, in 2008, werd het idee geboren om een logboek te maken waarin (nieuwe) prostaatkankerpatiënten en hun naasten alle informatie kunnen vinden over prostaatkanker, de behandelingen en het leven met prostaatkanker.

Prostaat 300X190
Lancering campagne 'De Man' 2020

De Nederlandse Vereniging voor Urologie heeft samen gewerkt aan de campagne 'De Man' wat woensdag 9 december 2020 in de Telegraaf is gepubliceerd. Onderwerpen als seks na ziekte, verlies van testosteron, stress bij mannen en mannen ziekten als prostaatkanker komen aan bod.

Movember Run 2016
Movember Run Amsterdam gaat virtueel

Movember werd in 2003 in Australië opgericht om geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. Via de VS en het Verenigd Koninkrijk bereikte de stichting ook Nederland, waar nu duizenden mannen in de maand november hun Movembersnor laten staan.

COVID
Informatie COVID-19

Informed Medische Animaties produceren kwalitatieve onafhankelijke 3D animaties voor alle stakeholders in de zorg!

BCG
Landelijk tekort aan BCG blaasinstallaties

Sinds eind 2019 is er een landelijk tekort aan BCG blaasinstillaties voor de indicatie adjuvante behandeling van blaaskanker.