De Nederlandse Vereniging voor Urologie streeft ernaar om voor alle zorgprofessionals, patiënten en het brede publiek inzichtelijk maken wat er binnen de urologie speelt en voorziet in juiste informatievoorziening. 

Watisgeheimdrsmit
Een oproep aan alle zorgverleners: bespreek roken en geef een stoppen-met- rokenadvies aan mensen die roken.

Roken en stoppen met roken is een onderbelicht thema in de spreekkamer.

LVO
Themanummer prostaatkanker

De landelijke vereniging voor operatieassistenten bracht hun vakblad 'Operationeel' in het themanummer prostaatkanker uit.

Blaas
Stopblaasontsteking.nl online

De informatiesite stopblaasontsteking.nl staat online! Deze website is ontwikkeld vanuit een samenwerking van experts, waaronder Dick Janssen, arts Andros Blaascentrum.

Logboek DSC02784 (Corr) (Groot)
Vernieuwd prostaatkankerlogboek

14 juni overhandigde oud-wereldkampioen schaatsen Harm Kuipers het vernieuwde prostaatkankerlogboek aan urologen en Prostaatkankerstichting. Zo’n 13 jaar geleden, in 2008, werd het idee geboren om een logboek te maken waarin (nieuwe) prostaatkankerpatiënten en hun naasten alle informatie kunnen vinden over prostaatkanker, de behandelingen en het leven met prostaatkanker.

Prostaat 300X190
Lancering campagne 'De Man' 2020

De Nederlandse Vereniging voor Urologie heeft samen gewerkt aan de campagne 'De Man' wat woensdag 9 december 2020 in de Telegraaf is gepubliceerd. Onderwerpen als seks na ziekte, verlies van testosteron, stress bij mannen en mannen ziekten als prostaatkanker komen aan bod.

Movember Run 2016
Movember Run Amsterdam gaat virtueel

Movember werd in 2003 in Australië opgericht om geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. Via de VS en het Verenigd Koninkrijk bereikte de stichting ook Nederland, waar nu duizenden mannen in de maand november hun Movembersnor laten staan.